Vremea Iasi

You are here:

Vremea 3 luni - Vremea 3 luni

In Iasi, saptamana va debuta cu ceata la primele ore ale diminetii, ceata care se va risipi treptat. Vom avea o prima saptamana cu cer acoperit sau partial acoperit cu maxime de peste 22 grade Celsius si minime de peste 10 grade Celsius, usor mai scazute spre sfarsitul intervalului. Este de mentionat ca vom avea un regim termic peste mediile specifice perioadei, care cuprind maxime de 17- 18 grade Celsius.

Cea de a doua saptamana a intervalului vremea va fi mohorata, umeda si ploioasa, cu temperaturi maxime de 16 grade si minime de chiar in jur de 0 grade spre sfarsitul saptamanii a doua. Este de asemenea de mentionat ca regimul termic si pluviometric al acestei a doua saptamani a intervalului se va incadra in mediile specifice perioadei.

Vremea Iasi si Clima

Vremea Iasi - cum va fi vremea in Iasi. Vremea Iasi cu prognoza pe 10 zile si ore! 
Vremea astazi in Iasi. Cea mai exacta prognoza folosind 3 surse de predictie in acelasi timp!

Vremea Iasi si Clima: Teritoriul zonei judetului Iasi se incadreaza intr-un climat de tip temperat-continental, de nuanta mai excesiva in zona colinara si mai moderata in zona de podis, caracterizat prin diferentieri ale elementelor climatologice atat in timp cat si in spatiu. Clima prezinta un caracter continental pronuntat, fiind influentata de masele de aer cu provenienta rasariteana; iernile sunt geroase, iar verile calduroase. Temperatura maxima inregistrata pentru vremea Iasi a fost 40 °C (27 iulie 1909), in timp ce minima a fost de - 36,3 °C (1 februarie 1937). ... mai departe...

Cum se face prognoza pentru Vremea Iasi?

Prognoza pentru Vremea Iasi se realizeaza strangand o cantitate semnificativa de informatii de la sursele principale de predictie a vremii, statii meteorologice locale, imagini din satelit dar si folosind o importanta cantitate de informatii din statistica climatica a orasului Iasi. Astfel, vremea Iasi este prognozata pe o perioada de 10 zile, urmarind indeaproape si fiecare interval orar al zilelor. Pe site-ul Vremea Iasi gasiti cele mai eficiente informatii despre Vremea Iasi, oferite de yr.no.

Statistici pentru Vremea Iasi

Vremea Iasi se bucura de o clima blanda, temperat continentala, cu veri fierbinti si ierni geroase, cu variatii ale temperaturii intre -36 grade Celsius si + 40 grade Celsius, media anuala in perioada 1901 – 1990 fiind de +9,50 grade Celsius, si precipitatii de aproximativ 600 mm/an...mai departe...