Vremea Iasi

You are here:

Vremea Iasi in Mai 2013

Vremea 3 luni - Vremea 3 luni

Pe baza informa?iilor colectate vremea Iasi in mai 2013 ne indic? ca temperaturile vor fi in limite normale in majoritatea teritoriului, exceptii facand cele din partea sudica si sud-estica a teritoriului, acolo unde temperaturile ar putea fi usor sub mediile multianuale specifice perioadei.

Cantitatile de precipitatii pot prezenta in general valori apropiate de mediile multianuale lunare in majoritatea zonelor tarii, usor sub valorile normale in Banat, Crisana si o buna parte din jumatatea nordica a teritoriului.

Vremea Iasi de Pasti, 5-6 Mai 2013, ar putea fi, pe baza prognozei de mai sus, relativ insorita si fara precipitatii. Pe arii locale vor fi innorari partiale si de scurta durata, dar pentru o prognoza exacta la nivel local va rugam consultati siteul nostru in perioada premergatoare sarbatorilor pascale.

Vremea Iasi de 1 Mai va fi calduroasa in cea mai mare parte a teritoriului. Pe arii locale vor fi innorari partiale si de scurta durata. Pe litoral temperatura va fi de peste 20 grade Celsius, dar temperatura apei marii nu va depasi 15 grade Celsius. In zonele montane innorarile pot fi insotite de averse scurte de ploaie.

Vremea Iasi si Clima

Vremea Iasi - cum va fi vremea in Iasi. Vremea Iasi cu prognoza pe 10 zile si ore! 
Vremea astazi in Iasi. Cea mai exacta prognoza folosind 3 surse de predictie in acelasi timp!

Vremea Iasi si Clima: Teritoriul zonei judetului Iasi se incadreaza intr-un climat de tip temperat-continental, de nuanta mai excesiva in zona colinara si mai moderata in zona de podis, caracterizat prin diferentieri ale elementelor climatologice atat in timp cat si in spatiu. Clima prezinta un caracter continental pronuntat, fiind influentata de masele de aer cu provenienta rasariteana; iernile sunt geroase, iar verile calduroase. Temperatura maxima inregistrata pentru vremea Iasi a fost 40 C (27 iulie 1909), in timp ce minima a fost de - 36,3 C (1 februarie 1937). ... mai departe...

Cum se face prognoza pentru Vremea Iasi?

Prognoza pentru Vremea Iasi se realizeaza strangand o cantitate semnificativa de informatii de la sursele principale de predictie a vremii, statii meteorologice locale, imagini din satelit dar si folosind o importanta cantitate de informatii din statistica climatica a orasului Iasi. Astfel, vremea Iasi este prognozata pe o perioada de 10 zile, urmarind indeaproape si fiecare interval orar al zilelor. Pe site-ul Vremea Iasi gasiti cele mai eficiente informatii despre Vremea Iasi, oferite de yr.no.

Statistici pentru Vremea Iasi

Vremea Iasi se bucura de o clima blanda, temperat continentala, cu veri fierbinti si ierni geroase, cu variatii ale temperaturii intre -36 grade Celsius si + 40 grade Celsius, media anuala in perioada 1901 1990 fiind de +9,50 grade Celsius, si precipitatii de aproximativ 600 mm/an...mai departe...