Vremea Iasi

You are here:

Vremea Iasi in Iunie 2013

Vremea 3 luni - Vremea 3 luni

Vremea Iasi in Iunie 2013 ne indic? ca temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in general in limite apropiate de mediile climatologice, precum si in cea mai mare parte a regiunilor tarii. Alternanta zilelor mai calde si insorite (uneori chiar caniculare) cu perioade mai reci si instabile, este o caracteristica a primei luni de vara. Gradul de instabilitate este caracterizat de asemenea, prin averse de ploaie, cu caracter torential, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Temperaturile medii lunare ale aerului in iunie 2013 sunt cuprinse in general intre 20...22C in Campia Romana si Dobrogea, intre 18...20C in cea mai mare parte a Moldovei, Banat, Crisana, intre 16...18C in Maramures si centrul Transilvaniei si respectiv, intre 12...14C in zonele depresionare din estul Transilvaniei. Valorile lunare de precipitatii sunt cuprinse in general intre 60-80 l/mp in Campia Romana, sudul Moldovei, vestul Banatului, intre 80-100 l/mp in Crisana, Transilvania, nordul Moldovei, intre 100-120 l/mp in zona Dealurilor Vestice, Maramures, peste 120 l/mp in zona lantului Carpatilor. Cele mai scazute valori (40-60 l/mp) se semnaleaza in Dobrogea.

Sub aspect pluviometric, pentru vremea Iasi in iunie 2013, cantitatile de precipitatii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice lunare in jumatatea sudica a teritoriului, dar cu exceptia din sudul Dobrogei care ar putea fi mai secetos, ca si jumatatea nordica a teritoriului unde precipitatiile se pot situa sub mediile multianuale.

Prognoza meteo in luna iunie in Bulgaria va fi in limite normale, pe alocuri usor sub mediile lunare si cu precipitatii mai multe decat in mod normal.

Vremea Iasi si Clima

Vremea Iasi - cum va fi vremea in Iasi. Vremea Iasi cu prognoza pe 10 zile si ore! 
Vremea astazi in Iasi. Cea mai exacta prognoza folosind 3 surse de predictie in acelasi timp!

Vremea Iasi si Clima: Teritoriul zonei judetului Iasi se incadreaza intr-un climat de tip temperat-continental, de nuanta mai excesiva in zona colinara si mai moderata in zona de podis, caracterizat prin diferentieri ale elementelor climatologice atat in timp cat si in spatiu. Clima prezinta un caracter continental pronuntat, fiind influentata de masele de aer cu provenienta rasariteana; iernile sunt geroase, iar verile calduroase. Temperatura maxima inregistrata pentru vremea Iasi a fost 40 C (27 iulie 1909), in timp ce minima a fost de - 36,3 C (1 februarie 1937). ... mai departe...

Cum se face prognoza pentru Vremea Iasi?

Prognoza pentru Vremea Iasi se realizeaza strangand o cantitate semnificativa de informatii de la sursele principale de predictie a vremii, statii meteorologice locale, imagini din satelit dar si folosind o importanta cantitate de informatii din statistica climatica a orasului Iasi. Astfel, vremea Iasi este prognozata pe o perioada de 10 zile, urmarind indeaproape si fiecare interval orar al zilelor. Pe site-ul Vremea Iasi gasiti cele mai eficiente informatii despre Vremea Iasi, oferite de yr.no.

Statistici pentru Vremea Iasi

Vremea Iasi se bucura de o clima blanda, temperat continentala, cu veri fierbinti si ierni geroase, cu variatii ale temperaturii intre -36 grade Celsius si + 40 grade Celsius, media anuala in perioada 1901 1990 fiind de +9,50 grade Celsius, si precipitatii de aproximativ 600 mm/an...mai departe...