Vremea Iasi

You are here:

Vremea Iasi in Iulie 2013

Vremea 3 luni - Vremea 3 luni

Pe baza informa?iilor colectate Vremea Iasi pentru in iulie 2013 ne arata ca in sudul Moldovei, Muntenia, Oltenia si Dobrogea valorile termice pot fi usor sub normele climatologice. In iulie 2013 regimul termic al aerului se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in Moldova, Banat, Crisana si Transilvania, cuprinzand cea mai mare parte a jumatatii nordice a teritoriului.

Ca atare, vremea in Iasi va avea perioade in care nu va fi caniculara, ci chiar foarte placuta. Temperatura apei marii in jur de 24 de grade Celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii, mai mari decat cele din luna iunie, vor fi usor mai ridicate decat normele climatologice in aproape intreg teritoriul, exceptie facand areale din Campia de Vest, Transilvania si Dobrogea unde se vor incadra in limite normale. Maximele se vor încadra între 21 ?i 31 grade Celsius, iar cele minime între 9 ?i 19 grade Celsius.

Vor fi izolat ?i zile caniculare cu maxime de peste 32 grade Celsius în vestul ?i sud-estul ??rii. Pe alocuri ne vom confrunta cu averse de ploaie insotite de descarcari electrice, vânt mai puternic, vijelie ?i local grindin?.

Reprizele de ploi locale, cu care luna iunie ne va obisnui isi vor pastra caracterul si in iulie, dar cu intensitate mai mare in Campia Romana si Sudul Moldovei.

Prognoza meteo a lunii iulie in Iasi arata temperaturi usor sub limitele climatologice, dar precipitatii mai multe. Se pare ca vom scapa de canicula specifica verilor din ultimii ani in Iasi.

Pentru cei care in mod obisnuit calatoresc in vacante in Bulgaria, Grecia sau Turcia este bine sa stie ca prognoza meteo a lunii iulie arata precipitatii mai mari decat normele climatologice doar in Bulgaria si temperaturi normale pentru aceasta perioada.

La munte vremea va fi racoroasa in cursul noptii, seara si dimineata si usor sub normele climatologice ale perioadei. Avand in vedere caracterul ploios al perioadei recomandam drumetilor montani sa fie insotiti intotdeauna de o pelerina de ploaie.

Vremea Iasi si Clima

Vremea Iasi - cum va fi vremea in Iasi. Vremea Iasi cu prognoza pe 10 zile si ore! 
Vremea astazi in Iasi. Cea mai exacta prognoza folosind 3 surse de predictie in acelasi timp!

Vremea Iasi si Clima: Teritoriul zonei judetului Iasi se incadreaza intr-un climat de tip temperat-continental, de nuanta mai excesiva in zona colinara si mai moderata in zona de podis, caracterizat prin diferentieri ale elementelor climatologice atat in timp cat si in spatiu. Clima prezinta un caracter continental pronuntat, fiind influentata de masele de aer cu provenienta rasariteana; iernile sunt geroase, iar verile calduroase. Temperatura maxima inregistrata pentru vremea Iasi a fost 40 °C (27 iulie 1909), in timp ce minima a fost de - 36,3 °C (1 februarie 1937). ... mai departe...

Cum se face prognoza pentru Vremea Iasi?

Prognoza pentru Vremea Iasi se realizeaza strangand o cantitate semnificativa de informatii de la sursele principale de predictie a vremii, statii meteorologice locale, imagini din satelit dar si folosind o importanta cantitate de informatii din statistica climatica a orasului Iasi. Astfel, vremea Iasi este prognozata pe o perioada de 10 zile, urmarind indeaproape si fiecare interval orar al zilelor. Pe site-ul Vremea Iasi gasiti cele mai eficiente informatii despre Vremea Iasi, oferite de yr.no.

Statistici pentru Vremea Iasi

Vremea Iasi se bucura de o clima blanda, temperat continentala, cu veri fierbinti si ierni geroase, cu variatii ale temperaturii intre -36 grade Celsius si + 40 grade Celsius, media anuala in perioada 1901 – 1990 fiind de +9,50 grade Celsius, si precipitatii de aproximativ 600 mm/an...mai departe...