Vremea Iasi

You are here:

Vremea Iasi in August 2013

Vremea 3 luni - Vremea 3 luni

Cu ajutorul informa?iilor stranse, vremea Iasi pentru luna august 2013, ne indic? faptul ca se vor inregistra valori ale temperaturii in normele climatologice lunare in majoritatea zonelor tarii, cu exceptia Olteniei si a Carpatilor Meridionali unde valorile termice se vor putea situa sub mediile multianuale.

In zilele cele mai calduroase temperaturile maxime pot depasi intradevar 30 de grade Celsius. In cele mai reci nopti, insa, temperaturile minime pot cobori sub 8 grade Celsius in zonele depresionare din centrul si nordul tarii.

Vremea Iasi in luna august 2013 va fi potrivita pentru plaja, dar ne vom confrunta cu reprize de ploi pe alocuri insotite de vijelii. Regimul temic va inregistra valori sub mediile lunare, iar noptile si diminetile vor fi resimtite mai reci ca de obicei mai ales in cea de a doua jumatate a intervalului.

Sub aspect pluviometric, cantitatile de precipitatii lunare vor fi normale in jumatatea nordica a teritoriului, Oltenia si sudul Campiei Romane si mai sarace cantitativ in Bucovina si nordul Carpatilor Orientali. Nordul Moldovei se va confrunta pe arii locale cu seceta.

Regimul precipitatiilor ar putea fi mai bogat decat normele climatologice in Carpatii Meridionali si in sud-estul teritoriului.

Iasi va avea parte de asemeneaa de un regim pluviometric mai bogat si va fi "binecuvantat" in continuare de reprize de ploi, iar regimul termic ne va scuti de caniculele celorlati ani.

Vremea la munte in august 2013 va fi pe arii largi ploiasa si racoroasa, mai ales noaptea si dimineata.

Prognoza meteo pentru Bulgaria, Grecia si Turcia arata temperaturi si cantitati normale de precipitatii pentru aceasta perioada.

Vremea Iasi si Clima

Vremea Iasi - cum va fi vremea in Iasi. Vremea Iasi cu prognoza pe 10 zile si ore! 
Vremea astazi in Iasi. Cea mai exacta prognoza folosind 3 surse de predictie in acelasi timp!

Vremea Iasi si Clima: Teritoriul zonei judetului Iasi se incadreaza intr-un climat de tip temperat-continental, de nuanta mai excesiva in zona colinara si mai moderata in zona de podis, caracterizat prin diferentieri ale elementelor climatologice atat in timp cat si in spatiu. Clima prezinta un caracter continental pronuntat, fiind influentata de masele de aer cu provenienta rasariteana; iernile sunt geroase, iar verile calduroase. Temperatura maxima inregistrata pentru vremea Iasi a fost 40 C (27 iulie 1909), in timp ce minima a fost de - 36,3 C (1 februarie 1937). ... mai departe...

Cum se face prognoza pentru Vremea Iasi?

Prognoza pentru Vremea Iasi se realizeaza strangand o cantitate semnificativa de informatii de la sursele principale de predictie a vremii, statii meteorologice locale, imagini din satelit dar si folosind o importanta cantitate de informatii din statistica climatica a orasului Iasi. Astfel, vremea Iasi este prognozata pe o perioada de 10 zile, urmarind indeaproape si fiecare interval orar al zilelor. Pe site-ul Vremea Iasi gasiti cele mai eficiente informatii despre Vremea Iasi, oferite de yr.no.

Statistici pentru Vremea Iasi

Vremea Iasi se bucura de o clima blanda, temperat continentala, cu veri fierbinti si ierni geroase, cu variatii ale temperaturii intre -36 grade Celsius si + 40 grade Celsius, media anuala in perioada 1901 1990 fiind de +9,50 grade Celsius, si precipitatii de aproximativ 600 mm/an...mai departe...